RBR-Ron van der Graaf Zondagochtend  12 oktober….. 8:00 uur…. Het alarm naast m’n bed gaat af. Vandaag staat er de RBR van de TVR clubcompetitie op het programma. 4 km lopen, 20 km fietsen en als toetje nog eens 2 km lopen.

Na een stevig ontbijtje rijd ik richting Maassluis. Daar gaat het zich allemaal afspelen op het wielerparcours van “De coureur”.  Nog nooit ben ik hier geweest, en ben ook erg nieuwsgierig naar het rondje wat ons te wachten staat. Als eerste zie ik Koos op het parkeerterrein. Druk bezig zijn racemonster in elkaar aan het zetten. Ik kies er voor om op tijd vanaf het clubhuis naar het parcours te gaan. Mijn nieuwsgierigheid is gewoon te groot.

Een proefrondje verder besef ik dat het een pittige morgen gaat worden, ….. die twee kuitenbijters per rondje gaan er zeker inhakken. Ik bereken dat we 26 keer zo’n heuvel op moeten!

Langzaam aan komen de leden binnendruppelen en wordt het gezellig druk bij de start. De fietsen, schoenen en helmen worden klaargezet en iedereen maakt zich klaar voor de start. Het zonnetje schijnt, frisse lucht in de longen….. wat is dit toch een fantastische sport!

Om 10 uur klinkt dan eindelijk het startschot. Teun sprint er gelijk vandoor. Die zie ik alleen nog maar terug als hij me dubbelt op het fietsparcours en bij de finish. Ik loop lekker mee met Robert en Cees. Mooi tempo in de eerste ronde. De tweede ronde versnel ik een klein beetje en loop dan het gat dicht naar Olaf. Bijna tegelijk wisselen we de hardloopschoenen om voor de fietsschoenen. Olaf wisselt iets sneller en rijdt een paar seconden eerder weg. Ik probeer hem in eerste instantie nog in het vizier te houden…..maar dat blijkt een mission impossible! De rondjes gaan voorbij,….net als mijn clubgenoten die veel harder fietsen dan ik. Robert komt me al weer voorbij in de derde ronde. Ik probeer in zijn wiel te blijven, …… iets wat me zeker 2 m lang lukt! In ronde 5 word ik ingehaald door Willem. 400 m Later breekt zijn zadel af en moet hij zijn wedstrijd staken. Echt balen voor hem!

In de  6de ronde komt Cees me voorbij en word ik gedubbeld door mensen uit het Unlimited-team, Teun, Olaf en Leon. Ik zou willen dat ik zo hard kon fietsen!

Na 12 km valt mijn kilometerteller uit. Gelukkig constateer ik dat in de 7e ronde en weet dat ik dus nu zelf moet gaan tellen. 2 ronden later weet ik al niet zeker meer of dit nu rondje 9 of 10 is?

Ik hoop maar dat ik Cees of Aad nog zie wisselen, die nu zo’n 200m voor me rijden! De laatste ronde geef ik nog maar eens extra gas. Onderweg nog even lachen naar de camera van Gerard, of is het een grimas!

Gelukkig zie ik Cees en Aad nog net weglopen als ik de wisselzone in rijd. Snel de schoenen uit, helm af en de loopschoenen aan. Jammer dat je dan gelijk weer begint met zo’n . . .  heuvel. De eerste 500 m heb ik geen benen, gelukkig krijg ik die daarna wel weer terug. Ik zet de laatste versnelling in en passeer Aad. Dat geeft me moed om ook het gat naar Cees te willen verkleinen. In de laatste bocht zie ik Cees omkijken, die gelijk een versnelling inzet. Dat is jammer,…… die ga ik niet meer inhalen!

Na net geen 57 minuten finish ik. De snellere mannen staan iedereen al aan te moedigen die nog moeten finishen. Ik sluit me snel aan. Want zo hoort het!  Leuk om van iedereen achteraf hun verhaal te horen hoe zij het hebben beleefd vandaag.

Voldaan, na een heerlijke sportieve zondagmorgen, stap ik weer in de auto met in mijn achterhoofd mijn nieuwe doel….. de 10 km cross bij AV Fortuna in Vlaardingen op 22 november!

Ron van der Graaf