Simpelveld, waarom in godsnaam Simpelveld? Ik citeer de website van het bungalowpark Simpelveld:

“Heerlijk ontwaken met het gezang van vogels. Omringd door groen, ruimte en een verkwikkende rust. Bungalowpark Simpelveld ligt middenin het hartje van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Bekend om haar natuurschoon, het glooiende landschap en geliefd om de Bourgondische gastvrijheid van de bewoners.”

Christel had inderdaad een perfecte locatie uitgekozen, zij het dat ik zondagmorgen niet ontwaakte met “het gezang van vogels” maar met het geluid van een troep lumberjacks doende een regenwoud om te leggen. Nadere inspectie bleek dat het gezaag afkomstig was van een meervoudig Nederlands kampioen Masters.

Dan maar op zoek naar “het glooiende landschap”. Dat klopte beter. Vrijdag had een groepje fanatiekelingen al flink gefietst maar voor mij was de zaterdag de eerste sportdag. Begonnen met een rustige duurloop door Simpelveld en daarna 120 km op en af trappen. Heerlijk gefietst tussen, Camerig, Vaals, Epe, Eys, Mechelen, Vijlen en nog wat prachtige plaatsjes tussen de heuvels. Zo ongeveer lus 2 van de Amstel Gold Race.

Heel gezellig, met een clubje fietsen maar… er zitten ook nadelen aan. Brandende vragen houden de groep bezig:
– Waar is Ton gebleven?
– Kan Aad niet even wachten op de rest?
– Moeten we hier rechts of links af of rechtdoor of omkeren (10 verschillende meningen)?
– Nee, verderop is een beter terras, nee nog verderop, nee nog iets verder, nee dit is het niet

Uiteindelijk wel een mooie stop gemaakt bij een Spartaanse wafeltent vlak voor de beklimming van Camerig. Zaten we toch te bibberen want de beloofde zon kwam maar niet door. Bikkel Aad Geluk bestelde een pond ijs, at het zonder problemen op en fietste in de kopgroep naar huis.

Na thuiskomst in het bungalowpark nog een klein stukje moeizaam hardlopen (je doet aan triathlon of niet) en in een spontane depressie beland omdat ik halverweg de akker Ron zag rennen. Hij bewoog in hoog tempo over het pad en die aanblik was voor mij mentaal geen opsteker, zo vlak voor de marathon van Rotterdam (“ik sta bijna stil vergeleken met hem, dit wordt niks, laat ik maar stoppen, ik ga dammen of vissen”).

Even douchen en opknappen in de bungalows en klaar voor een pasta- en saladebuffet in (wie kent het niet?) cafe Oud Zumpelveld. Prima verzorgd. Een enkele sporter kreeg op de weg terug trek in bier, maar dan blijkt dat je met triathleten op stap bent. Hij kreeg geen voet aan de grond en uiteindelijk belandde er niemand in een Limburgse drankspelonk.

Voor zondagmorgen stond een zwemtraining op het programma. Volgens het protocol zou de groep om 07.10 vertrekken naar het zwembad in Kerkrade. Ik nam mij dapper voor niet aan deze waanzin toe te geven. Maar de sociale druk was te groot, dus ik sloot me maar aan bij de meute. Het duurritje van de dag ervoor zat bij mij nog in de benen zodat ik als een natte krant door het water bewoog. Om van al dat leed te herstellen was een stevig ontbijt nodig en Niek kan, mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen, een ei bakken als geen ander. De moraal was er weer en in een heerlijk zonnetje werden de laatste fietskm’s afgewerkt. Het trainingsweekend werd afgesloten in Eetcafé de Kroon (wie kent het niet?) in Simpelveld met een koffietafel, soep, broodjes en  de onvermijdelijke vlaai. Christel kreeg terecht heel veel complimenten voor de perfecte organisatie. Maar hopen dat ze het volgend jaar weer doet en dan moet jij, lezer, er ook bij zijn.

Dit was het programma
Vrijdag
13.00 uur verzamelen bij bungalowpark Simpelveld voor ongeveer 4 uur fietsen
18.50 vertrek naar Wok Kerkrade Roda JC-Ring 2b Kerkrade
http://parkstad-plaza.nl/arrangementen-en-prijzen/

Zaterdag
Ontbijt op eigen gelegenheid in huisjes.
Eventueel lopen voor de liefhebbers
10.00-16.30 fietsen
18.40 lopend vertrek naar oud zumpelveld.
http://www.oud-zumpelveld.nl/cafe.html
vanaf 19.00 daar een warm buffet. Aansluitend naar een drankje doen in het cafe wat ernaast/bij gelegen is.

Zondag
ontbijt op eigen gelegenheid in huisjes.
7.10 vertrek naar zwembad:
www.drpool.nl
Putgang 8,6461 EK Kerkrade
7.30-9.00 zwemmen
10.30 fietsen tot 13.00
http://www.eetcafezaaldekroon.nl/
14.10 lopend vertrek naar eetcafe de kroon
14.30 voor een kofffietafel met vlaai, broodjes en soep.
15.30 einde weekend en naar huis.