Woensdag 10 mei, een mooie zonnige dag met weinig wind, althans bij de Willem Alexander roeibaan waait het altijd. In de middag had ik als organisatie het rondje weer eens verkent. Het lag er weer mooi bij, geen gekke dingen alleen de vele eenden en de bijbehorende uitwerpselen.

In de loop van de middag kwamen er nog wat berichtjes van TVR leden, met de vragen wie, waar, hoe laat?? De spanning steeg, er waren naast mijzelf zelfs mensen die verlof hadden opgenomen voor het WK tijdrijden van TVR.

tijdrit

Rond 18u45 uur waren de eerste deelnemers al aan het inrijden en verkennen. Ik had weer wat pijlen op de weg geplaatst rechts/links etc., het kan altijd nog duidelijker. Bij de dames waren er een paar dames die goed aan elkaar gewaagd waren, alhoewel Tineke (de kleinste aan de start) wel de topfavoriet was. Het was ook bij vele mannen bekend: we rijden voor plek 2 en 3 mits Robert de juiste route rijdt en niet lek rijdt. Deze net 40’er, en erkend hardrijder, laat zich regelmatig gelden in de divisie wedstrijden, maar de langere afstanden schuwt hij ook niet.

Dit jaar had Robert “de grootste” alles op orde en reed hij verreweg de snelste tijd op gepaste afstand gevolgd door oud gediende hardrijders Leon en Aad, welke ook nog een tijd binnen het half uur op de klok wisten te zetten.

Zoals gezegd bij de dames was Tineke een klasse apart, de atlete die zeker op het NK-tegenwind fietsen en op de Iron man-afstand haar kwaliteiten laat zien besloot ‘s middags pas om mee te doen aan het tijdrit geweld van TVR. Plek 2 en 3 waren voor Petra en Jolanda die met hun Trifa team bekende gezichten zijn in de eredivisie reeks.

Ikzelf wil een ieder bedanken voor de massale opkomst en de gezelligheid.

Tot snel,

Groeten Jeroen