Om 6.30 de wekker, douchen, rustig ontbijten, en alle spullen klaar leggen…. Om 8.00 stonden de ‘buren’ (Sake en Q) op de stoep en met volle auto en vier fietsen achterop vertrokken we naar Nuenen. Nog best een stukje rijden…

Nuenen op weg

In Nuenen snel aangemeld om vervolgens te kijken naar de start van Miriam en Peter die 1/4 triatlon deden. Miriam lag na het zwemmen niet ver achter de nummers 1 en 2. Elke fietsronde pakte ze 20 seconden…. We waren erg benieuwd waar dat uit zou komen.
In de tussentijd waren Jane, Q en Yolanda ook gestart. We konden ze nog net 1 ronde zien, toen we zelf ook snel ons moesten gaan installeren in de wisselzone. Jacob was wat laat, dus enige stress kwam er nog wel bij kijken. Zeker toen hij met zijn fiets de wisselzone niet in kwam vanwege zijn remmen. Na overleg mocht hij er toch in. In de tussentijd nog mijn reservezwembril uitgeleend aan een concurrent die zijn bril vergeten was, alles snel klaargelegd en in de regen onze wetsuits aangedaan. Snel naar de start. Daar kwamen we ongeveer als laatste aan, een minuutje of 3 voor de start.
De toeter… Weg waren we. Ik ging, uiteraard, veel te snel van start, maar na ongeveer 500m worstelen, kwam ik een beetje in mijn slag. Eigenlijk nauwelijks last gehad van andere zwemmers. Als 63e kwam ik het water uit, achter Jeroen en Jacob, maar net voor Sake.
In de wisselzone heb ik Jeroen nog aangemoedigd en ik op mijn beurt werd weer door Sake aangemoedigd. Dit alles onder luid gejuich van het 3e Divisie team (Govert, Niek, Dennis en Aad). Het lag allemaal niet heel gek ver uit elkaar.
Mijn favoriete onderdeel ging geweldig! De natte weg was wel link, enkele keren slipte mijn achterwiel weg en zelfs ook mijn voorwiel 1x. Ik nam wellicht ook op dat moment wat veel risico. Maar goed, alles voor het team!
Ik haalde veel mensen in en ik zag dat ik ook op Jeroen en Jacob aan het inlopen was. Na enkele ronden haalde ik Jeroen in en niet veel later ook Jacob. Het ging echt geweldig. Ik ben door niemand ingehaald!

Nuenen

Na 5 ronden de wisselzone in. Voor mijn doen best een oké wissel. Daar stond Robert me op te wachten met bloemen. Hij was tweede geworden en riep me toe dat Yolanda ook 2e was geworden. Kippenvel en een trots gevoel… ‘Kom op, nu ik nog’, bedacht ik me. 100m verderop weer een clubgenote die op het podium was beland, Miriam. Knap gedaan die 2e plek. Maar focus op mezelf nu!
Na een kilometer of 2 kreeg ik kramp in mijn rechter hamstring. Oh jee, wat nu? 10m wandelen, een klein beetje rekken, maar wel doorgaan. Een kilometer later ging het weer prima en kon ik volle stoom vooruit. Jacob, Jeroen en Sake waren inmiddels ook op het loopparcours. Geweldig om elkaar aan te moedigen en door de laatste kilometers te slepen. Echte teamspirit! Sake werd op een gegeven moment een mooi richtpunt en in de laatste ronde kon ik hem nog inhalen. Na 2 uur 14 minuten en 35 seconden draaide ik de finishzone in. 13e plek! Echt heel erg blij mee. 4 minuten later kwam Jacob binnen en weer 4 minuten later Jeroen. De 7e plek als team!!!
Team Nuenen
Beste seizoensprestatie van ons team. Toen Sake ook binnen was konden we dat mooi vieren op het terras, waar we ook de mannen van de 3e Divisie konden aanmoedigen. Proost, op een heerlijke sportdag, die we thuis met pizza en champagne feestelijk hebben afgesloten.

Raoul Majewski