Vrijdag 12 maart was de ALV van TVR. Een primeur, want voor het eerst in de clubhistorie kon het niet anders dan deze digitaal te houden.

Voorzitter Wouter Fioole heeft een aantal keer het woord ‘trots’ genoemd tijdens de ALV. Trots op de trainers, de activiteitencommissie die zoveel leuke activiteiten heeft georganiseerd, de trainers en de leden. In het bijzonder één lid, namelijk Kitty van Bloois.

Helaas heeft Kitty na jarenlange mooie sportprestaties en in verschillende functies veel voor de vereniging te hebben betekend haar lidmaatschap opgezegd door een verhuizing. Haar inzet is niet onopgemerkt gebleven en wordt zeer gewaardeerd. Daarom heeft het bestuur besloten Kitty voor te dragen als erelid. Hier is door de leden unaniem mee ingestemd.

Kitty: gefeliciteerd! En vooral bedankt voor al het moois wat je voor TVR en de triathlonsport hebt gedaan!

Hieronder de woorden die tijdens de ALV tot Kitty gericht zijn en een indruk geven over haar verdiensten.

Nooit te beroerd, altijd bereid en nooit voor zichzelf.

Ik zou het mijzelf heel makkelijk kunnen maken, het samen kunnen vatten in 1 zin in de beperkte spreektijd die ik hiervoor heb gekregen.

Dat lukt natuurlijk nooit om deze bijzondere vrouw, deze pensionado inmiddels te kunnen bedanken voor alles wat zij voor TVR heeft gedaan.

Eerst even  terug in de tijd – Het moet ergens in 2005 geweest zijn (helemaal zeker is TVR daar niet van) dat zij zich met manlief melde bij TVR.

Zij loopt dus al even mee in de triathlonwereld, als triatlete in wedstrijden van een lokale sprint tot een hele triathlon, in Nederland en ver daar buiten. Nederlands kampioene en vele andere prijzen en ereplaatsen binnen gehaald. Als jurylid bij de NTb in lokale wedstrijden, NK’s, EK;s en WK’s.

Of het nu een clubwedstrijdje was met 20 deelnemers of een ITU wedstrijd met 9000 deelnemers, zij was erbij en was waardevol. Als organisator en “degene die de kar trekt” voor onze TVR clubwedstrijden, divisie wedstrijden, de Vrouwen triathlon en andere evenementen. Strak de organisatie teugels in de hand, de uitslagen in no time beschikbaar.

TVR is een vereniging die vaak sterke vrouwen in het bestuur en als voorzitter heeft gehad. Ik noem – Monique Baats, Davina de Vos, Hillie Heijnsbroek. Deze bijzonder vrouw had zomaar in dit rijtje kunnen staan. Als een sportieve Waltdorf en Stattler hebben Koos de Vos en ik ooit geprobeerd haar te verleiden voor deze functie, ik vind het nog steeds jammer dat het niet is gelukt.

Als jurylid bij de NTB en ITU, wie heeft niet die strenge blik vanonder die helm op de motor gekregen. Zonder aanziens des persoons een waarschuwing of zelfs een kaart gekregen?

Het was bijna logisch dat zij werd aangesteld als accountmanager bij de NTB om organisaties te helpen bij wedstrijden en NK’s.

Het was bijna vanzelfsprekend dat zij de organisatie van de Bedrijven triatlon overnam. In no time was er een draaiboek, verkeersplan, vrijwilligers op de juiste plaats en een organisatie die er stond.

In de afronding ………, de standaard tekst begint of gaat dan verder met – Het heeft het bestuur van TVR behaagd haar deze bijzondere titel en plaats in de vereniging toe te kennen vanwege haar buitengewone verdiensten voor de vereniging………….. zo zou het kunnen klinken ware het niet dat TVR en deze bijzondere vrouw niet van clichés en tegeltjes wijsheden houden.