RunningPoint is een hardloopspeciaalzaak gelegen in het centrum van Vlaardingen.

De eigenaar, Michel de Maat, is erelid van TVR en heeft zelf van 1984 tot 1988 triathlons gedaan. Sterker nog, hij is bij de oprichting van TVR geweest, was de eerste TVR-atleet die een hele triathlon volbracht (1985), kwam samen met Gregor Stam en Rob Barel (winnaar) uit voor het Nederlandse team op het EK kwart triathlon (Milton Keys, 1986) en heeft de marathon in 2 uur 15 minuten en 14 seconden gelopen. Op basis van deze ervaring kan Michel  als geen ander advies geven over triathlon-benodigdheden en in het speciaal het hardlooponderdeel hiervan.

Hardloopschoenen zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kwaliteitsniveaus. Ook heeft ieder model een andere demping, stabiliteit en pasvorm. Dit maakt elke hardloopschoen uniek. Lang niet alle schoenen zijn voor iedereen geschikt. De ervaren medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de hardloopschoen die het best bij je past.

De manier waarop je hardloopt, je gewicht en je voettype is van invloed op welke schoenen je nodig hebt. Bij elke stap moet je schoen 3x je lichaamsgewicht opvangen daarom heeft deze de juiste eigenschappen nodig. Aan de hand van een digitale loopanalyse worden daarom onderstaande punten geanalyseerd. Hiervoor is het niet nodig om een afspraak te maken.

1. Ben je een hak-, middenvoet-, of voorvoetlander?
2. Wat gebeurt er in de steunfase bij de enkel, knieën en heupen?
3. Hoe wikkelt je voet zich af voor een nieuw looppas?

Leden van TVR krijgen 20% korting op hardloopschoenen.

Bezoek voor meer informatie de RunningPoint website