Begin juli heeft Ramon bij de Chtriman zijn 50e hele triathlon volbracht! Een week later nog een hele triathlon bij de Frysman om daarmee nu recordhouder meest volbrachte hele triathlons te zijn. Wat een mijlpaal en prestatie!

De eerste triathlon liep Ramon in 2001 in Almere. Waar voor velen het volbrengen van één hele triathlon al een doel op zich is had Ramon de smaak te pakken om er nog een aantal aan toe te voegen. Het was echter geen doel om naar de 50 toe te werken of recordhouder te worden. Toen Ramon een paar geleden op een lijstje zag dat hij al in de top 10 stond van de meeste hele triathlons is het gaan leven om bovenaan het lijstje te komen.

Met 50 triathlons zijn er natuurlijk genoeg mooie verhalen te vertellen. Om er één uit te lichten is de triathlon Almere van 2008 bijzonder om te benoemen. De hele dag samen met zijn broer gestreden om uiteindelijk even sterk samen over de finish te komen en vervolgens je pas geboren dochter in je armen te nemen. Hoe mooi is dat!

Met het bereiken van deze mooie mijlpaal en record gaat Ramon het misschien wat rustiger aan doen, maar zeker nog niet stoppen. Alhoewel rustiger aan doen, met wat minder hele triathlons per jaar blijft het natuurlijk pittig en flink wat trainingsuren die erbij komen kijken. De lat om het record van meeste hele triathlons te verbreken gaat een stuk hoger gelegd worden lijkt het.