TVR heeft momenteel 3 mannendivisie teams die uitkomen in de divisies 4 t/m 2. Het doel is gelegenheid te bieden aan leden om deel te nemen op een voor hun passend niveau aan de divisiewedstrijden. In tegenstelling tot normale wedstrijden zijn er soms andere varianten zoals de teamsprint of team relay, waarbij men elkaar mag helpen en stayeren toegestaan is.

Als teamcaptain draag ik zorg voor het administratieve gedeelte en deel de mensen in in de teams. Ook organiseren we aanvullende trainingen voor evenementen om teamleden aan elkaar te laten wennen.

We hebben geen promotie ambities. We willen eigenlijk juist de teams alleen maar handhaven zodat dit van toegevoegde waarde is voor de club en haar leden.

Afgelopen jaren zijn we netjes in de middenmoot geëindigd waarmee blijkt dat we op ons juiste niveau zitten. We zijn relatief zwakke zwemmers bleek uit een klein onderzoek. Dat maakt de indeling voor teamevenementen erg lastig omdat de niveau’s dan snel veel uit elkaar liggen.

Al met al blijven het gezellige wedstrijden en ook de voorpret mag niet onderschat worden. In mijn hoedanigheid als fietstrainer pas ik ook de trainingen aan op deze wedstrijden en doen we regelmatig specifieke trainingen. Ook ben ik beschikbaar als je persoonlijke vragen hebt en meer informatie over het trainen wilt. Lactaattesten op lokatie zijn een mogelijkheid.

Mvg,

Teamcaptain JM