10378915_1511325722429381_7765235046829869144_n

André heeft me, als (tamelijk) nieuw lid van de vereniging, gevraagd een paar regels over mezelf te schrijven wat ik natuurlijk graag wil doen (maar erg spannend wordt het niet). Mijn naam is Menno Bierma, 55 jaar, ik werk als docent constructies bij bouwkunde en civiele techniek op de Hogeschool Rotterdam, ben al 30 jaar getrouwd met mijn Sita, no kids. 

Mijn sportieve loopbaan tot nu toe beperkt zich tot het op recreatief niveau hardlopen en fietsen. Mijn grootste krachttoer is geweest de “Vättern Rundan”, niet veel van jullie zullen het kennen, maar dat is eendaagse fietstocht van 300 km, geaccidenteerd terrein, rond het meer Vättern in het zuiden van Zweden (op een stalen ros met 10 versnellingen in 12 uur + 20 min.). Verdergaan we tijdens de zomermaanden nogal wat colletjes over in de Alpen en de Pyreneen (Aspin, Tourmalet, Perygourde o.a.) op onze hybride fietsen met 20 kg bagage, ook niet misselijk.

De reden om met triathlon te beginnen is de veelzijdigheid van deze sport, alleen fietsen (tijdrovend) of hardlopen (blessuregevoelig) is me te eentonig en bovendien had mijn sportcarrière wel een nieuwe impuls nodig. Daarnaast heeft een collega van mij, die lid is van de vereniging in Breda, me geïnspireerd met triathlon aan de slag te gaan. Waar ik me voorlopig nog even op stort is het onder de knie krijgen van de zwemtechniek, die is lastig en het lijkt nog nergens op, maar het gaat langzaam vooruit. Volgend seizoen wil ik wat wedstrijden doen met als ultieme doel, voor m’n 58e, een kwarttriathlon.

Deze vereniging bevalt me prima, het heeft op een bepaalde manier een ontspannen sfeer. Na de zomer zal ik me naast het zwemmen ook bij de looptraining melden.