Woensdag 23 december 2015.

foto 2Vanuit de activiteitencommissie was er een conditietraining georganiseerd in Maasland onder begeleiding van Marlo Moedig. Thijs Kafer was 1 van de 11 leden die hierbij aanwezig was, lees hieronder zijn verslag.

Vooraf had ik wel een beetje een idee wat voor soort training dit zou worden. Een aantal jaar geleden heb ik dit soort trainingen met veel plezier in Maastricht gedaan. Naar de precieze invulling was ik wel benieuwd en ook de zwaarte van de oefeningen is altijd maar afwachten. En al helemaal graag wilde ik weten hoe het gesteld was met mijn algehele spierconditie.

Voor diegene die nog niet weten wat deze conditie training inhield. Je hebt een aantal verschillende oefeningen die je gedurende 30 minuten achter elkaar doet. Tussendoor heb je weinig rust, met als doel om alle grote spiergroepen in je lichaam te trainen. Voorbeelden van oefeningen zijn: dead lift met gewicht, touwtje springen, planking en buikspieroefeningen. Tijdens de training leek het niet intensief. De oefeningen gingen mij gemakkelijk af, maar tegen het einde werd vooral de buikspieroefening toch wel inspannend. Dit betekent dat de oefeningen dus goed waren ingedeeld qua zwaarte. Ik vond het leuk om te doen en ook nuttig. Een goede rompstabiliteit is waardevol, zodat je geen duikboot bent met zwemmen.

Na afloop was er door de activiteitencommissie en Carola Nell koffie, thee en gluhwein geregeld om weer een beetje op temperatuur te komen. En om het herstel te bevorderen was er ook gedacht aan genoeg eten, zodat alle koolhydraten weer aangevuld konden worden.

Achteraf flink wat spierpijn gekregen, maar dat was het wel waard.

Door: Thijs Kafer