Mega vis“Nog nooit was er zoveel aandacht voor de triatlon in Oud Gastel. En helaas heeft dat niets te maken met de prestaties van de sporters of de goede organisatie van het evenement, maar alles met een gigantische vis die enkele weken geleden werd gevangen op de plek waar zaterdag werd gezwommen. Een man uit Amsterdam ving de megasnoek en zette een foto van zijn vangst op Facebook. Het was al snel duidelijk dat de plek waar hij het visje binnenhengelde, de Commissaris Van de Hartebrug in Oud Gastel was*.” En onder die brug moesten wij nou net doorzwemmen… Jammer snoek, wij zijn niet bang voor je! Dus lagen Germaine, Yvette, Janna en Hillie op 25 juni jl. in het water. Als je steeds beter leert zwemmen is het nadeel dat je ook steeds meer in het geweld van de zwemstart terecht komt. Diverse gedachten flitsen dan door je hoofd (blijf van m’n been af, shit water in m’n bril, je kent het wel). Onder de befaamde Hartebrug lukt het dan eindelijk om tegen jezelf te zeggen ‘Ga eens zwemmen, slagen maken’. En zo ploeter (zwem) je dan verder.

Dan was er nog de onderlinge strijd. Germaine zwemt het best. Zou het Janna lukken om haar ergens voor de finish voorbij te komen? En waar zou Yvette dan uitkomen t.o.v. hen? Misschien was het toch de gedachte aan de snoek die Janna veel voorwaartse snelheid gaf, want ze was nog nooit zo snel uit het water. Goed opletten dat je al je spullen in de uitgedeelde plastic tas stopt anders worden ze niet richting finish vervoerd.

Het fietsparcours van Oud Gastel is echt heel niet te missen. Op elke hoek of zijpad waar de twijfel zou kunnen toeslaan staat een vrijwillig(st)er. Fijn en bijzonder goed geregeld. Er werd lekker doorgestampt en Yvette gaf achteraan verbaasd aan ‘ik kon zelfs stukken mijn ligstuurtje gebruiken’. Nou gelukkig zat die dus niet voor niets op haar fiets vandaag.

Voor het lopen moest Janna in de wisselzone nog even haar chip opzoeken in haar tas. Het is best handig om een finishtijd te hebben namelijk. Het is een heen- en weerparcourtje. Leuk om van elkaar te zien waar je ligt. De onderlinge strijd werd beslist in het voordeel van Janna. Yvette en Germaine zaten elkaar op de hielen en finishten direct achter elkaar. Onder het genot van tomaatjes en komkommertjes en videobeelden van de race op een groot scherm werd er gewacht op Hillie. Met een mooie 11e plek was dit voor de teamcompetitie de beste wedstrijd tot nu toe.

* Bron: http://www.omroepbrabant.nl/news/251158922/Deelnemers+triatlon+Oud+Gastel+niet+bang+voor+megasnoek.aspx