Maandagavond 6 juli stond de tweede wedstrijd van de dit jaar gestarte interclubcompetitie gepland. Na de zwemloop bij TV Krimpenerwaard, was het nu tijd voor een fietstijdrit. Organiserende vereniging was dit keer TV Dordrecht. Iets ten zuidoosten van Dordrecht was een verkeersluw parcours uitgezet van ongeveer 9,5 kilometer dat twee keer gerond moest worden.

Bij aankomst om iets voor half 8 was het nog betrekkelijk rustig dus eerst maar even met een aantal TVR-atleten het rondje verkend. Her en der wat steentjes midden op de weg en een verdwaalde tak maar voor de rest een prima parcours. Uiteraard was het wel van belang om uit te blijven kijken want tijdens de wedstrijd zou het parcours niet verkeersvrij zijn.

Na terugkomst van het verkenningsrondje was het al aanzienlijk drukker geworden; snel inschrijven en een startnummer opspelden. Van alle 4 de verenigingen was er een aardige afvaardiging mannen op komen dagen; echter van de damesteams was alleen een TVR-team klaar voor de start.

Het damesteam van TVR bestond uit: Tineke van de Berg, Jolanda Nell, Ellen de Ruiter, Kitty van Bloois en Hillie Heinsbroek. Bij de mannen stonden aan de start: Robert van der Toorn, Björn van Vliet, Pieter Aaldring, Mark Wilson, Niek van Zijl, Gerard Oomen en Koos de Vos.

Tegen achten werd er gestart, waarna na elke minuut een tri-atleet van start ging. Er was niet te veel wind, de temperatuur was aangenaam en een groot deel van het parcours gaf een dijk wat beschutting. Prima omstandigheden voor snelle tijden. En zo geschiedde.

Robert zette de eerste tijd neer met een knap gemiddelde van bijna 42 km/u.  Björn zette de derde tijd neer met een gemiddelde van iets onder de 41 km/u. Ook de andere TVR-mannen lieten zich niet onverdienstelijk, wat leidde tot een eerste plaats in de eindrangschikking.

Bij de dames ontliepen Tineke en Jolanda elkaar niet veel met gemiddelden van net iets boven en onder de 39 km/u. Ook Ellen, Kitty en Hillie hebben knappe prestaties neergezet. Uiteraard was ook voor hen de eerste plaats in de eindrangschikking gereserveerd.

Na afloop zochten alle team genoten elkaar op; opvallend was dat veel van de atleten van de andere clubs elkaar nog niet kennen. Bevestigd maar weer eens hoe nuttig deze interclubcompetitie is; een bewonderingswaardig initiatief waar eigenlijk iedereen aan deel zou moeten nemen. Let op de aankondiging van de volgende 2 wedstrijden: 31 augustus een mini-triatlon in Spijkenisse en 11 oktober de run-bike-run in Maassluis.

Oh ja, bij zowel de dames als de heren gaat TVR aan de leiding in de tussenstand!

Sportieve groet, Pieter Aaldring