“Triathlon is leuk, triathlon is leuk, triathlon is leuk…” is het mantra dat we blijven herhalen in ons hoofd als we in de stromende regen onze fietsen inchecken in het parc fermee. Een dag eerder hebben we van de organisatie nog een extra nieuwsbericht ontvangen met het advies om op de fiets in ieder geval een extra laagje aan te trekken vanwege de kou.

De spanning op onze gezichten is dan ook slechts gedeeltelijk te verklaren doordat het de eerste wedstrijd van het seizoen is. De weersverwachting en dus mogelijke de gladheid op het fietsparkoers doet de rest. Gelukkig is Kitty erbij als trouwe supporter en heeft ze ook de tent meegenomen waardoor wij en onze spulletjes een droog onderkomen hebben.

We staan met een gemengd team van ervaren en minder ervaren triatleten aan de start. Hillie en Janna maakten vorig jaar ook deel uit van het TVR 2eDivisie dames team en Ineke en Yvette maken dit jaar hun debuut. Dit is in de voorbereiding al te merken in de voorkeur van de ervaren triathleten om op tijd te vertrekken om een goede warming up te doen. Uiteindelijk besluiten we op basis van het weer dat een goede warming up waarschijnlijk gevolgd wordt door een extreme cooling down als gevolg van een regenbui. De warming up op de fiets hebben we daarom overgeslagen en direct de wetsuits aangetrokken.

Het zwemmen hadden we geoefend onder begeleiding van Germaine en Marcel. Hillie kan goed een vast tempo zwemmen, dus die gaat voorop. Ineke is de sterkste zwemmer, dus die gaat achteraan om af en toe een duwtje te geven. Halverwege wordt het teken gegeven voor versnellen, Janna zwemt zich het apelazerus en iedereen zwemt een PR, Kitty klokt 8:30 (!) op het moment dat de eerste zwemmer uit het water komt. Onze zwemtijd wordt genoteerd op 9:09 min wanneer we over de mat komen.

Het advies van de wedstrijdorganisatie wordt ter harte genomen. Iedereen doet een extra jasje aan op de fiets. Op Janna na trekt iedereen zelfs nog beenstukken aan! We hebben het niet koud gehad, maar dit is wel echt funest voor de wisseltijd. Die zullen we hier dan ook niet vermelden.

Op de fiets is het even aftasten hoe goed de benen zijn. Het fietsparcous gaat in eerste instantie licht omhoog waarna er weer een stukje gedaald wordt en je bij het keerpunt komt via dezelfde weg weer terug te fietsen. De helling is niet heel stijl en Janna is helemaal in haar element. Ze kan Ineke nog een duwtje meegeven. Hillie pakt nog een stukje gras mee, we weten allemaal de ambulance met gillende sirene op het parcours te ontwijken en spelen haasje over met een ander team om vervolgens vrijwel gelijk bij de tweede wissel aan te komen.

Hillie heeft wat moeite om haar benen te overtuigen dat ze moeten lopen en besluit in een lekker tempo te gaan lopen en de overige drie vooruit te sturen. We trotseren een hagelbui en komen binnen in een tijd van 1:22:25. Daarmee zijn we 15e geworden van de 22 teams die meededen.

Uiteindelijk is het weer erg meegevallen. De grootste bui hebben we waarschijnljik gehad toen we de tent in record tijd (niet geklokt maar toch …) hebben opgebouwd. Voordat we naar huis gingen hebben we onder het genot van een kopje thee en koffie de race nog even nabesproken. Dank je wel team voor deze gezellige dag en de support. Op naar de volgende Schuiteman 2eDivisie wedstijd! (met snellere wisseltijden zodat we die ambitie om 10e te worden nog waar kunnen maken 😉