De voorbereiding was verre van ideaal: Janna kwam de avond ervoor thuis van een meerdaagse autorit vanuit het noorden van Noorwegen, Germaine had de dag ervoor een Viking Run gedaan, Tessa was twee dagen ziek geweest en Jane had die dag ervoor haar praktijk verhuisd. Maar desalniettemin: we hadden er alle vier enorm veel zin in! Omdat het onze allereerste OD en divisie wedstrijd was kregen we veel bruikbare tips van de geroutineerde Germaine en Janna.

De reis begon al vroeg, want we moesten om 9.30 uur starten. Het weer beloofde goed te worden, de stemming in de auto zat er goed in.

Na het aanmelden, fietsen e.d. klaar zetten in een zeer langgerekt parc fermee, het bespreken van het herkenningspunt van onze wisselplek en de laatste tips liepen we vol enthousiasme naar de kade waar we zo dadelijk het water in zouden springen. Genieten! Dat was het codewoord dat we elkaar hadden toegezegd.

9.30 uur het startschot viel…Tessa vóór in de gelederen bij het zwemmen, Germaine er vlak achter en in het tweede gedeelte volgden Jane en Janna. Tessa: ‘’Ondanks dat het zwemmen mijn onderdeel is, had  ik het zwaar. Bij iedere slag praatte ik mezelf moed in dat ik weer iets dichter bij de wissel kwam. Eindelijk kwam de wisselzone in zicht en  kon ik op de fiets springen om lekker een stukje te gaan trappen. Bij het uitlopen van het parc fermee, zag ik nog snel dat Germaine inmiddels ook bij haar fiets aan was beland om zich klaar te maken voor het fietsen. Eenmaal op de fiets probeerde ik een ritme te zoeken, echter voelde mijn bovenbenen gelijk al zwaar aan. Ik hoopte dat dat wel weg zou trekken, maar helaas bleef ik hier last houden waardoor ik een tandje terug moest schakelen.

Wat leuk was in Weert: doordat we zes rondes moesten fietsen langs het kanaal, kon je aan de overkant soms even kijken hoe de anderen van het team het deden. Tessa: “Germaine kwam me  in het eerste rondje al voorbij. Aan de overkant van het kanaal zag ik Janna fietsen en zag dat ze in ieder rondje steeds dichterbij kwam en me uiteindelijk in de zesde ronde inhaalde. Jammer genoeg zag ik Jane nergens fietsen. Zou er wat gebeurd zijn of zit ze vlak achter mij dat ik haar niet zie, waren mijn gedachten’’. Jane: “Ik werd ongeveer door iedereen ingehaald bij het fietsen, zag Tessa haar rug dichterbij komen en vroeg me af waar Janna toch bleef? Janna, niet de beste zwemster maar een snoeiharde fietser en zeer snelle loper, had wat pech met het zwemmen maar maakte de verloren tijd in één klap goed met het fietsen en daarna het lopen. In de zesde ronde kwam Janna me voorbij, ze had al heel wat tijd ingelopen wat ze voortzette tijdens het lopen.”

In de wisselzone van het fietsen naar het lopen kwamen we elkaar dan eindelijk tegen. Na kort elkaar succes te hebben gewenst gingen we aan het laatste onderdeel beginnen. Jane: ’’Wat blijft die overgang van fietsen naar het lopen toch zwaar!” Het loopparcours bestond uit vier ronden en daar kwam Germaine ook weer in beeld. Zij had het zwaar. We bleven elkaar aanmoedigen zodra we elkaar zagen en ook trouwe fan en fotograaf Maarten sprak ons moed in. Tessa:” Het lopen ging zowaar goed en toen de rest van de meiden al gefinisht was, heb ik het laatste rondje vol trots gelopen. Bijna had ik mijn eerste OD voltooid en daarbij zou ik ook geen laatste worden!” Met onze tijden van 2.36 (Janna) , 2.39 (Germaine), 2.42 (Jane) en 2.53 (Tessa) hebben we uiteindelijk een 18e plek voor deze Divisiewedstrijd behaald. Een prestatie om trots op te zijn en smaakt absoluut naar meer!

Vandaag zaterdag (25 juni) is alweer de derde divisie wedstrijd: de sprint in Oud Gastel waar Janna en Germaine weer zullen gaan starten, samen met Yvette en Hillie! We zijn ontzettend benieuwd naar hun prestatie en ervaring!

Groetjes,

Jane & Tessa