Na een intervaltraining op de baan, spreek ik Jeroen. Jeroen heeft me veel te vertellen.   Maak kennis met TVR topper Jeroen, deelnemer op de sprintafstand tijdens het WK.

JAII

Heb je ooit van gedroomd van deelname aan het WK?  Nou, de laatste jaren eigenlijk niet meer.  Ik beoefen de triathlon sport al zo’n 24 jaar.  Na zes keer te zijn gefinisd op de hele afstand en talloze andere leuke kortere wedstrijden was ik gewoon aan het genieten van de sport.  Soms geniet ik meer van een fijne (en gezellige) training dan van een wedstrijd.  Ik word vaker kampioen trainen dan kampioen in een wedstrijd.

Maar goed, dat trainen vind ik dus heerlijk en mijn schoonvader Koos wilde zich graag kwalificeren voor de Olympic Distance op het WK.   Ik trainde graag met hem mee en vergezelde hem vorig jaar dan ook naar zijn kwalificatiewedstrijd.  Om niet de hele dag langs de kant te staan schreef ik me in voor op de sprintafstand.  Koos kwalificeerde zich ruimschoots! Doel behaald voor die dag!  Ik draaide een aardige wedstrijd, finishte en keek terug op een geslaagde en leuke dag.  De dinsdag na de wedstrijd kreeg ik een mail van de NTB:  “je hebt je gekwalificeerd voor het WK!’  Een onverwacht kado.  Ik nam het aan als leuk feitje en ging lekker door met trainen.  Deelname aan het WK is best wel prijzig en dat voor een dik uur sporten……je zou maar lek rijden.  Maar na verloop van de weken begon het toch te knagen: deelname aan een WK, in mijn eigen stad,  waar ook veel TVR leden en schoonvader Koos aan mee doen….. Het is wel een unieke kans!  En dus, na wat nadenken start  ik dus zondag ook op het WK in Rotterdam op de sprintafstand, ik heb er heel veel zin in!

Wie staan er langs de kant voor jou te juichen? In ieder geval mijn vrouw Davina en zoontje Ferre.  Daarnaast verwacht ik heel veel TVR leden!

Hoe staat het met de training?  Goed!  ik ben blessurevrij en voel me goed.    Vanmorgen heb ik nog 10kilometer lekker door gefietst en daarna 1.5 kilometer hardgelopen. En dat heb ik 2 keer herhaald tevens uitgefietst. En net heb ik de intervaltraining van Hans (bijna) volledig in de goede zones afgewerkt.

Wat zijn je beste prestaties tot nu toe?  Ik ben erg trots dat ik zes keer heb mogen finishen op de hele afstand.  Het meest trots ben ik op mijn PR dat ik in Almere behaalde: 10uur55.

Waarom is triathlon jouw sport? Wat maakt het leuk?  Al 24 jaar ben ik bezig met zwemmen, fietsen en lopen.  De afwisseling maakt dat het nooit saai wordt, maar  ook dat je minder blessures oploopt dan wanneer je ‘maar’ 1 sport beoefend.

Wat is jouw motto/slogan?  Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen!

Wat maakt TVR jouw club?   Bij TVR is het gezellig.  Tijdens de trainingen wordt serieus gesport maar er is altijd ruimte voor een grapje en een praatje.  De saamhorigheid bevalt me goed en iedere week is het weer een feest om bij de club te trainen.

Wat wil je na de finish als eerste doen?  Helaas kan mijn zoontje bij dit evenement echt niet meelopen de finish over, maar als eerste geef ik hem een knuffel om daarna een ijskoude cola te drinken!

Het is bijna half tien.  Hans, onze trainer, roept ons toe dat hij de baanlichten gaat doven. Jeroen kletst rustig door op het grasveld naast de baan. 

‘Ik wil nog wel wat toevoegen eigenlijk:  TVR is echt een hele leuke triathlon vereniging. Er zijn uitblinkers die in alles goed zijn, maar er zijn ook leden die heel hard kunnen zwemmen, maar op andere gebieden nog wat tips kunnen gebruiken. Regelmatig melden zich nieuwe leden, soms met veel, soms met nauwelijks ervaring. Ik kan zelf blijven leren en anderen m’n enthousiasme overbrengen.

Zet ‘m op Jeroen op het WK!  Als jij je nou focust op de wedstrijd, dan hangen wij die dag de slingers voor je op!