Zondag was het Super Sunday bij de Duin Triathlon te Almere. Alle teams die meestrijden in de 5 triatlon divisies stonden hier aan de start. Prachtig weer, mooie locatie en heel veel leden van TVR, dat belooft een mooie en gezellige dag te worden. Met onze auto vol geladen: 2 fietsen, stunt step en een space scooter zijn wij afgereisd naar Almere. Op de verjaardag van onze dochter Ella hadden wij samen een wedstrijd in 2 verschillende divisies, met een overlap van 20 minuten en de hulp van Marlo en Petra konden wij starten. Jolanda met Miriam, Carola en Celine in de 1e Divisie dames en Dennis met Berco, Ron en Mark in de 2eDivisie heren Zuid. Hieronder lees je hoe dit is gegaan.

Vraag Dennis: Jo, Hoe kijk jij terug op jullie eerste wedstrijd in de 1e Divisie van 2018?
Antwoord Jolanda: “Genoten!” Ik was wat sceptisch over het format “Triple Mix”*, het was allemaal wel heel erg kort en ingewikkeld, maar nieuwsgierig was ik wel. We hebben veel beter gepresteerd dan we verwacht hadden denk ik.

Vraag Jolanda: Wat vond jij van zondag?
Antwoord Dennis: Toen wij aankwamen bij de startlocatie en ik de EuroZaken teamtent zag, voelde je de sportieve spanning. Super gaaf om heel veel leden van TVR bezig te zien en aan te moedigen en heel leuk dat heel veel leden dan ook bleven om de andere teams aan te moedigen. Dit is echt wel anders dan een individuele wedstrijd.

Vraag Dennis: Vorig jaar startte jij samen met Petra en Carola in de EreDivisie, wat zijn nu de grootste verschillen en wat vind je leuker?
Antwoord Jolanda: Qua niveau en rivaliteit merk je verschil, het gaat net allemaal wat gemoedelijker. Zelf voel ik minder druk en dat is erg fijn; geen schema’s, minder uren trainen en geen stress voor een wedstrijd. Het zal wel duidelijk zijn dat ik de 1e divisie leuker vind 😉

Vraag Jolanda: Ben jij tevreden over jouw prestatie?
Antwoord Dennis: Eerlijk antwoord? Nee, maar dat klinkt dan meteen zo negatief. Dus ik wil het wel graag toelichten. Het liefste was ik als snelste geëindigd van ons team, dat is altijd het mooiste en verwacht ik ook van mijzelf. Maar als ik kijk hoe sterk Mark en Berco waren, al meteen met zwemmen, dan ben ik voor ons als team uiteraard wel blij. Nu zijn we 10e geworden, en hier zit zeker nog verbetering in. Wat mijn prestatie betreft, ik wil gewoon graag snel en goed zijn, weet dat ik dat kan en baal dan als het niet zo gaat als ik wil, maar dat is ook weer het mooie van sporten. Het is niet voorspelbaar en het geeft weer stof tot nadenken.

Vraag Dennis: Jullie hadden een primeur in Europa las ik met de 3 verschillende wedstrijden, wat moesten jullie doen?
Antwoord Jolanda: Is dat zo? Haha dat wist ik niet, dat maakt het wel extra speciaal zeg.

*De Triple Mix in Almere bestaat uit drie superkorte wedstrijden (200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,5 kilometer lopen) die samen een geheel vormen. Heat 1 bestaat uit zwemmen, fietsen en lopen, heat 2 uit lopen, fietsen en zwemmen en heat 3 uit fietsen, zwemmen en lopen. Tussen iedere heat zit voor iedereen precies 10 minuten pauze. De eerste start is een massastart, de tweede en derde starts zijn zogenaamde ‘jachtstarts’, op basis van de volgorde van binnenkomst op de finishlijn in de heat ervoor (met de werkelijke tijdverschillen als tussenpozen tussen de atleten). Winnaar is degene die na heat 3 als eerste over de streep komt.

Vraag Jolanda: Had je verwacht sterker te zijn?
Antwoord Dennis: Ik heb niet de power gevoeld die ik normaal heb, dat merkte ik al tijdens mijn zwemmen. Voorheen zat ik meer van voren en dat voelt dan meteen al zo goed, geeft een kick, dat was nu anders. Het gaat allemaal wat minder makkelijk merk ik. Aan de leeftijd kan het niet liggen, gezien de prestaties van Mark en Berco ;-).  Nog een paar weken trainen en dan moet het zeker goed komen.
Het was balen voor Ron dat hij een kuitblessure opliep, op karakter heeft ie de wedstrijd uitgelopen. Als dat karakter straks gebruikt kan worden als hij fit is, dan kan Ron zeker ook meedraaien in de voorste helft van het deelnemersveld.

Vraag Jolanda: Kan jij in 10 regels jullie wedstrijdverloop vertellen?
Antwoord: Dennis: In het parc fermee kwamen Mark en Berco al aanlopen toen ik bezig was met mijn helm en na 3 km kwamen ze met een groep voorbij en Mark schreeuwde het uit van plezier. Daar werd ik enthousiast van en super om Mark aan kop te zien sleuren. Berco draaide heel sterk mee in de groep. De wind langs de dijk stond listig en je moest opletten niet uit de groep gedrukt te worden. Dit gebeurde mij helaas in de 2e ronde, voor mij een teken dat ik niet scherp genoeg ben, ook Mark had hier last van, maar dat kwam door zijn kopwerk. Berco fietste met de groep toen snel van ons vandaan. In het parc fermee zagen we Berco al gaan, Mark trok zijn turboshoes aan en weg was hij. Normaal hoor ik hem in het slot van de wedstrijd aankomen, dat geluid moest ik nu missen. De 3 rondes liepen door de afwisseling makkelijk weg en dan is een sprint een heerlijke afstand om iets meer dan een uur bezig te zijn geweest. Super al die aanmoedigingen van de leden van TVR.

Vraag Dennis: Kan jij ongeveer in 10 kernwoorden vertellen over jouw wedstrijd?
Antwoord Jolanda: TVR – Enthousiasme – Kort – Krachtig – Snelle wissels – Afwisselend – 3de Plaats – Goede Coaches – Warm – Goede organisatie – Tevredenheid