Lees hier hoe Rick dankzij Fonds Schiedam Vlaardingen eo, De Groot Fonds, Stichting Blindenhulp en HandicapNL een droom in vervulling kan laten gaan en daarmee ook al zijn doelen voor 2018 heeft behaald.

Rick vertelt: ‘Eind december is altijd een periode van terugblikken en vooruitkijken. Ik ben wel een type die graag mezelf doelen stelt. Graag maak ik ze ook visueel (haha en dat voor een slechtziende ?). In een app bezig geweest om het eea mooi op een rijtje te zetten kwamen de volgende doelen naar voren: een CI, beter willen horen, een halve marathon lopen, een 1/8 sprint triathlon doen en last but not least een racetandem. Als beginnend instagrammer plaatste ik op 29 december 2017 trots een foto met mijn doelen voor 2018.

Wil ik als paratriathleet serieuze tijden neerzetten tijdens een wedstrijd is een racetandem wel iets om naar te streven. Maar hoe kom ik in het bezit van zoiets? Na wat research en wat navragen bij para-atleten kwam ik tot de conclusie dat ik de lastige weg zou moeten bewandelen van het aanvragen bij fondsen. Tevens is er in het bestuur van TVR een goed gesprek geweest en een besluit genomen om gezamenlijk de fondsen te gaan aanschrijven. Over de periode februari t/m oktober zijn er 12 fondsen aangeschreven. In de tussentijd heeft paratriathleet Daniel Knegt mij geholpen de weg naar de KNWU te vinden, die voor kennismaking met de sport, racetandems in bruikleen beschikbaar stelt. Hiermee kon ik in periode mei t/m half september mijn trainingen en wedstrijden rijden op een echte racetandem.

Eind oktober kwam het verlossende woord: we hebben met vier fondsen: Fonds Schiedam Vlaardingen eo, De Groot Fonds, Stichting Blindenhulp en HandicapNL het benodigde budget bijeen! Samen met Robert vd Toorn, ook lid van TVR (hij heeft echt meer verstand van fietsen dan ik), hebben we een mooie racetandem samen kunnen stellen en heeft de bestelling plaats gevonden. De tandem is volledig op maat gemaakt en heeft enige levertijd. Eindelijk kreeg ik het bericht: hij kan worden geleverd en op 28 december kon ik deze beauty aanschouwen. Ik heb al echt zin in het nieuwe seizoen en om kilometers te maken op deze gave bike!

Ook met de CI, het beter willen horen, een halve marathon lopen en een 1/8 sprint triathlon doen is het allemaal goed gekomen ?.’