Zowel Corona als Francis kunnen de TVR mini-triatlon niet tegenhouden.

Erik Boender maakt aan het begin van het seizoen de kalender voor de TVR clubcompetitie. Al jaren is de laatste woensdag van augustus de TVR mini-triatlon. Dat seizoen 2020 anders zou worden dan andere jaren was toen nog niet te voorzien. Maar door Corona zijn tot heden alle triatlon wedstrijden afgelast en was het maar afwachten of de TVR mini-triatlon door zou kunnen gaan. Des te leuker was het bericht dat op kleine schaal wedstrijden doen weer meer mogelijk is. Dus haalden Sander en Dennis het draaiboek uit het stof en werden de leden uitgenodigd.

Grote opkomst

Binnen een week hadden zich 25 leden aangemeld en kon een ieder zijn/haar laatste voorbereidingen treffen om weer even het machtige gevoel van de combinatie zwemmen – fietsen en lopen te proeven.

Francis zorgt voor hoge golven

De weerberichten waren niet heel positief, met de eerste zomerstorm Francis in aantocht. Sander en Dennis vertrouwden erop dat triatleten houden van ontberingen en uitdagingen en dat zij gelijk hadden bleek wel gezien de grote opkomst. Super gaaf dat een ieder door wind en een klein beetje regen niet heeft laten weerhouden.

Kort maar krachtig

Gestart werd in tweetallen (op gepaste afstand van 1,5 meter) en er werd eerst ongeveer 200 meter gezwommen, vervolgens 6 km gefietst en afsluitend ongeveer 1,2 km gelopen. De korte afstand zorgde ervoor dat niemand zich heeft ingehouden en het maximale eruit heeft gehaald. Dit bleek ook wel gezien de vele atleten die zich even moesten buigen bij de hekken langs de Vliet.

Gezelligheid

Mooi om de verhalen achteraf te delen onder het genot van zelfgemaakte taart/koek, saté en de nodige dorstlessers tot laat in de avond. Hopelijk is dit weer een klein begin om nog een triatlon te kunnen doen in 2020

Iedereen bedankt voor de gezelligheid, de strijd en en het meenemen van wat lekkers. Onze eigen Gerard maakte ook nog een mooi video verslag. Bekijk ‘m hier:

https://www.youtube.com/watch?v=huMOj4jKAvU