Op zaterdag 8 juli vond de agegroupdag plaats rondom de Willem Alexanderbaan. De agegroupers gekwalificeerd voor het WK waren uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Natuurlijk waren hier ook leden van TVR aanwezig! Aad en Jane vertellen over deze dag.

Aad, voor jou is WK deelname pas net bevestigd?
Aad: Inderdaad, 4 juli heb ik een mailtje gehad van de NTB dat ik alsnog mee kan doen met het WK agegroup in Rotterdam op 17 september en prompt dit weekend met andere TVR WK deelnemers naar de clinic in Nesselande. Lekker infietsen daarheen met diehards steunkoustom en dronegerard om aldaar Koos, Berco en Jane te vergezellen.

Hoe begon de agegroupdag?
Jane: Na een informele kennismaking met je ‘concurrenten’ was er een officieel welkom vanuit de NTB.
Aad: Leuk intro praatje van de NTB baas, gevolgd door een peptalk van Erben Wennemars, die opgevolgd werd door triathlongoeroe Rob Barel die ons het water in dirigeerde.
Jane: Ik had het toeval naast Erben Wennermars te zitten, die er enorm veel zin in had en ook mee zou gaan zwemmen. Hij maakte zich een beetje zorgen over de temperatuur van het water. Toen onze Kitty riep: “Het water is 23 graden” en ik daarop reageerde met : “ ik ga met een wetsuit” (de meeste mensen weten dat ik een koukleum ben), maakte hij zich enigszins zorgen, want die had hij niet bij zich. Even later zag ik hem met een wetsuit toch op de kant zitten, dus dat hij toch kunnen regelen. Het was best spannend zo: in rijen achter elkaar zwemmen, de boeien dan weer linksom, dan weer rechtsom nemen. Even je positie bepalen en dan lekker gaan! Het water was heerlijk.

En het programma na de zwemclinic?
Jane: Na deze zwemtraining snel weer omkleden voor het tweede officiële gedeelte waarin de WK regels nog eens werden uitgelegd. Vooral de wielen waren een item. Er waren enkele deelnemers die zich daar ineens zorgen over maakten, of deze wel voldeden aan de WK eisen. Verder veel nuttige informatie over de hele gang van zaken rondom de wedstrijd, inchecken, wisselzones, openingsceremonie, eindfeest e.d. Dit alles zorgde ervoor dat we steeds meer zin in de wedstrijd krijgen, ook al is die pas in september!
Aad: Na lekker geplonst te hebben, hebben we ons in het looptenue gehijst en moesten we proberen door middel van steigerungen Erben Wennemars bij te houden, die nog topfit is.
Jane: Ze hadden dat erg leuk gedaan: In rijen weer loopscholing en daarna in vier banen intervaltraining, zodat ieder in zijn eigen tempo kon lopen. Kennisgemaakt met vrouwen die in mijn leeftijdscategorie zitten, even snuffelen aan hoe ver zij zijn met de voorbereiding en ondertussen je best doen om goed bij te blijven. Ik zag dat onze TVR heren nog probeerden Erben bij te houden, kon niet helemaal inschatten of dat gelukt was….

IMG_0707Foto: Berco en Jane tijdens loopclinic

Tot slot…
Aad: Afgesloten met een sappie en praatje in een gemoedelijke sfeer dat zeker gaat veranderen in september wanneer ik een concurrent achter me kan houden en lees in de uitslag dat ik nummer 76 van de wereld ben geworden en wie droomt daar niet van de komende weken?
Jane: De dag werd geëindigd met een (sport)drankje en een hapje. Er werden telefoonnummers uitgewisseld om samen te trainen. Al met al een zeer geslaagde dag als opwarmer voor het komende WK. Ik heb er nu al zin in!

Aad Geluk en Jane Peterzon

IMG_0807Foto: Aad en Jane en bij de borrel, ze zijn door de chocoladerepen heen… 

IMG_0799Foto: Natuurlijk een groepsfoto met Erben Wennemars

IMG_0767Foto: Gerard tijdens intervaltraining

IMG_0771Foto: Tom en Jane tijdens intervaltraining