Ook zo genoten van het verslag van vorig jaar? Dat moet gezellig zijn geweest! Ook dit jaar werd het traditionele TVR trainingsweekend georganiseerd.

lunchDit jaar: nieuw dorp, nieuwe organisatie, (enkele) nieuwe deelnemers, zelfde drie sporten. Nieuwe leden Yolanda en Raoul Majewski namen de organisatie van het weekend dit jaar op zich. Als echte Limburgers, hebben zij voordeel van lokale kennis en zij huurden dan ook een perfect huis waar we allemaal (34p) inpasten: Bronnetjeshof in Epen.

 

fietsen!Op vrijdagmiddag 24 maart vertrokken we, na wat aanmoediging van Kitty, precies om 14.00 voor een eerste ronde op de racefiets. De zon scheen, de bloesem hing wit aan de bomen, het gras was groen. De snelle heren leken wel jonge stieren die na een lange winter van stal kwamen. Het ging gelijk lekker hard. (note to self: clinic waaierrijden boeken) . De groep selecteerde zichzelf uit naar tempo, zodat we na terugkomst allemaal een fijne training achter de rug hadden. We hoefden niet te koken, want een kok kwam langs met een stamppotbuffet! Rode kool, balletje gehakt, daarna een bakje koffie. We sliepen allemaal op tijd.

zwemmen GulpenGelukkig maar, want zaterdagochtend werden we om 8.00 aan het ontbijt verwacht. Na een heerlijk gebakken (of gescrambled) eitje van Raoul reden we in colonne naar het zwembad in Gulpen. Jolanda had een pittige training in het warme bad voor ons in petto. De twee divisie dames –teams oefenden samen in een aparte baan: bijna klaar voor de teamtrial in Arnhem op Super Sunday!

Na inspanning volgt ontspanning en we mochten volledig los in het bubbelbad, de glijbaan en de spectaculaire wildwaterbaan. Opnieuw een kans om uit te razen en na een bak soep met broodjes in Bronnetjeshof werd er dan ook gefocust op een serieuze middag: het fietsen van lus 1 of lus 2 van de Amstel Gold Race. Met de Kruisberg, de Loorberg, de Cauberg, De Eyserbosweg , de Keutenberg (in willekeurige volgorde) lagen er genoeg uitdagingen in de omgeving. Om 12.00 werd vertrokken, rond 17.30 was het laatste clubje binnen. De gereden afstanden varieerden van zo’n 70 tot dik 120 kilometer, maar we vonden het allemaal even prachtig! Willem, Sake en Mark hadden zelfs nog energie voor een parkoersverkenning van de Camerig . Ook zaterdagavond werd voor ons gekookt en na een koolhydraatrijke pastamaaltijd werd het nog gezellig met de gitaar van Ton en de zang van Raoul en Pieter .

Op zondag was het tijd voor het echte werk: een klimtijdrit op de Camerig. Uit ons huis keken we uit naar de route van de langste beklimming van Nederland. Om alles eerlijk te laten verlopen was de driekoppig jury al vroeg ter plaatse om de parkoersverkenning te ondersteunen. Yolanda bij de start, (Willem, je hebt nog 10 seconden, dan moet je starten) Quirine nam de tussentijd op bij het hotel (Nee, je bent er echt nog lang niet! Hier rechtdoor, niet linksaf) en Jolanda stond aan het einde van dat hele vervelende valse plat te wachten voor de opname van de onverbiddelijke eindtijd. (‘helaas, ik kan je nog niet vertellen hoe lang Aad erover heeft gedaan’. ‘De prijzen? Nee, die zijn nog niet bekend’)
winnaars CamerigNa een hele spannende strijd en wat gepuzzel in Excel, werd terug in het huis de prijsuitreiking georganiseerd: De grote winnaar bij de mannen bleek Willem de Voogd (11.50) ! Gevolgd door Mark Wilson (11.58) en daarna Sake Zijlstra (12.09). (waren zij gisteravond niet het parkoers gaan verkennen?) Ook bij de dames werd strijd geleverd. Petra Aaldring kwam lachend als winnares omhoog gefietst (13.17) , Celine Hoogendijk (14.16) en Ellen de Ruiter (14.32) complementeerden het podium.

En dan moest er natuurlijk nog gelopen worden! Je bent triatleet of niet! Onder leiding van Janna Brand kregen we nuttige tips over dalen, stijgen, stijgen op hele steile stukken en dalen op nog steilere stukken. We renden nog even de Belgische grens over, maar omdat niemand zijn telefoon had meegenomen, hebben we daar geen foto’s van.

Het rondje rennen door het bos was een perfecte afsluiting van een gezellig en uitdagend weekend! Dank Yolanda en Raoul voor de organisatie! Dank Jolanda en Janna voor de zwem- en looptraining! Op naar een mooi triatlon seizoen !

Wij kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van dit verslag ook graag lid wil worden van onze gezellige vereniging. Je kunt een maand vrijblijvend meetrainen! Stuur een mail naar: meetrainen@triathlonrijnmond.nl