Zondag was het zo ver: na een half jaar wachten stond de team wedstrijd, mijn eerste triathlon (1/8), ineens voor de deur. Samen met Nancy, Germaine en Tessa zat ik in het ‘zwemteam’. De afgelopen maanden veel geleerd en getraind: zin in!

Tijdens het zwemmen mocht ik anderen duwen. Dit was eerst lastig door gladde vaseline benen, maar ging steeds beter. Nancy duwen, soms harder afzetten en Germaine duwen, dan weer Nancy en dan oppassen want dan kwam Tessa alweer terug en lag ik in het midden van de baan. Genoeg te doen dus; ik heb het niet koud gehad in het koude water!zwemstart
Wachten op de start.. (foto: Jane Peterzon)

Tijdens het fietsen en in de wisselzones was er het meest te onthouden: voor het latje afstappen, na het latje opstappen, waar is m’n fiets?!, helm niet vergeten af te zetten straks, maar wel pas nadat m’n fiets staat, op fiets blijven zitten (positieve vorm van niet vallen), hard gaan, maar team niet kwijtraken, waaieren? Is dit 25 meter of moeten we voorbij dat team? Etc.

We moesten met fietsen goed communiceren of iedereen bij was, vooral na bochten, hoe hard we konden en of we bijvoorbeeld al in moesten halen. Alhoewel dit een stuk chaotischer ging dan we geoefend hadden en je vaak creatief moest zoeken waar onze waaier was gebleven, ging het harder dan verwacht. Nadat Germaine ons vooruit stuurde op het heuvelachtige parcours, riep Tessa af en toe dat we nog wat harder konden gaan en kwam ze er zelfs even langs om te laten merken dat we echt nog wel wat harder naar beneden konden;)

IMG_2291
Bijna bij het keer-/eindpunt (Foto: Raoul Majewski)

En toen alleen nog maar een stukje lopen! Nancy heeft waarschijnlijk spierpijn in haar armen van het lopen, dat is namelijk mogelijk in een teamwedstrijd. Aangezien je zo snel bent als je 3e teamlid, heeft ze Tessa het hele loopgedeelte geduwd. Ik heb waar het omhoog liep (want heuvelachtig) geprobeerd dat te ondersteunen: alle beetjes helpen, toch, en het was een leuke team uitdaging! Tessa riep nog ‘Straks. Spons. En water.’ en heeft voor de rest alleen maar hard mee gelopen. En al dat teamwerk resulteerde voor ons in een 13e plaats van de 25 teams!

18194076_1497696563594384_6443245293798645159_n-2
Team 1: Janna, Miriam, Yvette & Yolanda (foto: Jane Peterzon)

Al met al heb ik heeeel erg genoten van deze wedstrijd en het proces er naartoe! Het weer was perfect, de mensen zijn tof, leuke supporters langs de kant, het was heel goed georganiseerd, Kitty heeft er voor gezorgd dat alles op rolletjes liep (dank!!), Jolanda heeft ons geholpen in de voorbereiding (dank!!), het was erg leuk om de andere teams aan te moedigen en te leren van anderen, en damesteam 1 (Janna, Yolanda, Miriam en Yvette) is zelfs 3e geworden en stond dus met ‘petje op’ op het podium!

En nu trainen voor de OD in Weert op 10 juni, een nieuwe uitdaging, ik kan niet wachten!!

Groetjes, Celine