FullSizeRender (3) Afgelopen zaterdag, 10 juni stond lang in onze familieagenda. De ETU European Championship, Halve CHALLENGE Herning 2017. Met het gezin een paar dagen naar Denemarken voor deze prachtige wedstrijd (nog een prijs van het NK Almere 2016) en uiteraard naar Legoland.

In februari had Jolanda een hele fijne plek gevonden om een paar nachten te verblijven, ongeveer 30 minuten bij Herning vandaan, het plaatsje Brande. De laatste 15 km reden we zo afgelegen, dat de rust ons overviel. Eenmaal aangekomen op een hele oude boerderij uit 1905 voelden wij ons meteen thuis. Een warm welkom van Birthe en Bent maakten het compleet. Een heerlijke kamer, goede bedden en een prachtig uitzicht. Wat kan je toch genieten van deze mooie momenten. Bijna vergat ik waarom we hier zijn gekomen.

De vrijdag voor de wedstrijd aangemeld, fiets weggebracht, loopschoenen een plek gegeven en snel weer terug naar de boerderij. Seb en Ella vermaakten zich er prima, dus wij ook.

FullSizeRender

De start was om 10:15 in Lake Fuglsang, er werd 1 grote ronde gezwommen en we startten per 2 Age groepen tegelijk, dus overzichtelijk met ongeveer 150 man. Al snel had ik alle ruimte en voelde wel dat het goed ging. Bij het uit het water zwaai ik nog even naar Seb, Ella en Jolanda en stap op de fiets.

FullSizeRender (2) Wat was dat genieten zeg, het weidse landschap van het midwestern Jutland is adembenemend. Je rook de bloemen, bomen en het vers gemaaide gras. En daarnaast hoorde ik zoveel vogels fluiten, dat ik bijna vergat door te trappen. Wat was dit mooi. Licht glooiend landschap, lekker opschakelen, terugschakelen, hierdoor konden alle tandwieltjes voor en achter meedoen. De km vliegen voorbij, en een paar Age groupers ook merkte ik. Het fietsparcours bestond uit 1 grote ronde over goede wegen. Er was 1 heuvel, Trehøje die er even voor zorgde dat ik mijn maximale hartslag en powermeting kon noteren. Een heuvel van 750 meters lang met een stijgingspercentage van gemiddeld 5.3%.

IMG_2509Precies na 90 km mocht mijn fiets weer in het hek worden gehangen, dat hoefde ik vandaag niet zelf te doen. Deze werd vriendelijk aangepakt. Net voor ik afstap hoor ik bekend gegil, het zijn mijn trouwe supporters. Voor ik het wist liep ik met mijn helm op, met mijn blauwe looptas naar een tent om de loopschoenen, cap, bril en gells een plek te geven aanmijn lichaam. Dit gaat inmiddels routinematig en binnen 2 minuten begeef ik mij op het loopparcours voor de halve marathon. Dit is verdeeld over 4 rondes lopen; beetje centrum, park, tunnel en zelfs door de bibliotheek. Door de aanmoedigingen, goede verzorging en het afwisselende parcours gaat ook dit snel voorbij. Iedere ronde weer even lachen, high five en de laatste 100 meter naar de finish, fit en blij. Wat is dit toch weer een mooi cadeau om meegemaakt te hebben.

De dag erop met ons 4-en naar Legoland en dat maakte de reis helemaal compleet. De blijde gezichten en alle attracties zorgden ervoor dat wij met ontzettend veel plezier terugkijken naar Denemarken.

Door: Dennis van de Worp