In oktober 2016 werd ik gebeld door Dennis van der Worp. Hij had met zijn team (Tri-Fa) voor hun hoofdsponsor EuroZaken de afgelopen jaren een triathlon georganiseerd, als tegenprestatie voor de sponsoring. Nu heeft Tri-Fa besloten om niet langer door te gaan in de teamcompetitie. En EuroZaken zou het erg jammer vinden als zij geen bedrijfstriathlon meer konden organiseren. Of het een idee was om voor te leggen of TVR dit misschien kon overnemen? Wow, dat is een mooie kans!

Mark Wilson en ik gaan, in het bijzijn van Dennis, kennismaken bij EuroZaken. Zij lichten toe hoe het voorheen is gegaan en wat hun verwachtingen zijn. Er volgt op korte termijn een bestuursvergadering. Kunnen wij wel aan deze verwachtingen voldoen? Organiseren zou ons moeten lukken. Maar dat valt of staat altijd bij het vinden van voldoende vrijwilligers die ons willen meehelpen. Deze sponsordeal moet niet alleen gedragen worden door het bestuur maar juist door de vereniging.

Ik schrijf de teamcaptains aan. Zij hebben contact met ongeveer de helft van onze leden. Wat denken zij? Is er voldoende animo onder de leden om te helpen op zo’n dag. De eerste reacties zijn positief en de eerste aanmeldingen om te helpen volgen al. Vanuit de dames volgt er meteen een aanbod om te komen helpen met de organisatie. Het bestuur hakt de knoop door. We gaan dit doen!overdracht naar TVR
Achter de schermen gebeurt een hoop. Het contract met EuroZaken wordt allereerst getekend. Eind november is de triathlonkalender van de NTB bekend en kan er een wedstrijddatum worden geprikt. Zo, die staat vast. Maar dat is niet het enige. TVR zal ook maandelijks een clinic aanbieden, dus het zwembad moet gereserveerd en de vrijwilligers voor die trainingen moeten worden geregeld. Voor de wedstrijd worden de vergunningen en de offertes voor elektronische tijdwaarneming al aangevraagd, de EHBO gereserveerd, het Jachthuis gesproken enz enz. Tijdens de ALV wordt het organisatieteam van TVR compleet. Met een verantwoordelijke voor het zwemmen (Yvette), fietsen (Tom), lopen (Ellen), de vrijwilligers (Germaine) en de wisselzone (Kitty) hebben we een uitstekende club bij elkaar.

Marlo en Dennis zorgen voor een uitstekende overdracht van de Tri-Fa / EuroZaken Triathlon aan TVR. Wat fijn dat we deze basis mee krijgen. Verdere details over de voorbereiding zal ik de lezer besparen maar ik kijk in ieder geval terug op een prettige samenwerking waarbij het mailcontact naarmate de weken vorderden steeds intensiever werd. De avond van te voren is er al hard gewerkt door diverse vrijwilligers. Het Jachthuis zorgt voor iets te drinken, Germaine voor de koeken. De hekken staan zo snel dat er zelfs tijd over is om het zwemparcours te verkennen. De deelnemers boffen. Het is dit jaar al mooi weer geweest dus het water is al flink opgewarmd: 20,8 graden. Erg fijn voor alle deelnemers die geen wetsuit hebben.

En dan is het zover. 17 juni, race day. Ik wil me om 7.00u melden. De prikpaaltjes van AV Fortuna liggen achter in de auto, die heb ik gisteravond nog opgehaald. Ik zal vandaag voor de muziek zorgen. Buiten de WiFi check ik nog even de heartbeat die Kitty me heeft gestuurd. Die doet het. Dan de muziek voor tijdens de prijsuitreiking. Oh nee, hij werkt niet, gelukkig ontdek ik dat op tijd. Terug naar binnen en opnieuw downloaden zodat het offline bruikbaar is. Ai, dat kost tijd. Iets te laat arriveer ik bij het Jachthuis. Daar is de opbouw al in volle gang. Ik heb nog nooit zoveel mensen in TVR kleding bij elkaar gezien. Hoe gaaf is dit. Vandaag komen 44 leden van de club helpen. Ik word er trots van om te zien hoe wij dit als vereniging neerzetten. Dit kun je niet in je eentje, hiervoor ben je afhankelijk van elkaar. En het staat als een huis!

fietsbriefing

Ik luister naar een stuk van de briefing fietsparcours. Wow, goed voorbereid zeg. Weer iets om trots van te worden. Vanaf 8.30u komen de deelnemers. Ze druppelen niet binnen, ze staan massaal in de rij. We stellen zelfs de briefing van 9.30u wat uit om iedereen de gelegenheid te geven zijn / haar spullen in de wisselzone te brengen. 138 deelnemers is toch best een grote groep.

inschrijvingIk mag de briefing doen. Ik had alles op papier maar ik doe het uit m’n hoofd. Hopelijk ben ik niets vergeten. Als alle deelnemers in het water zijn is het een vrolijk gezicht, al die kleuren badmutsen. Ook zo mooi, je doet een oproep bij TVR en je krijgt gewoon 104 badmutsen bij elkaar verzameld, top. De rest van de race verloopt goed. Ik krijg via via een berichtje over een valpartij maar die atleet kan gelukkig doorgaan. It’s all-in the game. Dan besluit ik bij de finish te gaan staan om elke deelnemer binnen te halen. Ik heb ze bijna allemaal een hand gegeven (en naar de verzorgingspost verwezen), m’n hand plakt ervan.

zwemmers in water

De reacties van de deelnemers zijn enthousiast. En die ene “ik doe dit nooit meer” knalt er natuurlijk uit. Hopelijk dacht deze deelnemer er een dag later weer anders over. Speaker Koos helpt mee om de geluidsinstallatie meer naar het terras te verplaatsen zodat we daar de prijsuitreiking kunnen doen. Bijna vergeet ik de wisselbeker uit te delen. Oh, en die muziek heb ik dus ook niet aan gezet. Terwijl ik daarmee bezig ben is de groep vrijwilligers alweer druk bezig met het afbouwen. Even later zie je alleen nog aan de drukte van het terras en de hekken in het gras dat hier iets gaande is geweest. Wat gaat dat rap zeg.

’s Avonds volgt er een mail van Dennis aan alle leden. Hij zegt het niet beter dan ik had kunnen doen: Wat was het vandaag een onwijs mooie dag! De EuroZaken Triathlon stond al 3 jaar als een huis, en TVR heeft vandaag als vereniging een prachtig evenement neergezet en het een niveau hoger gebracht. Super om al het TVR blauw te zien langs de kant om alle atleten een mooi triathlon gevoel te geven. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd in de voorbereiding en tijdens de triathlon hebben dit mogelijk gemaakt. Super gaaf om het enthousiasme van iedereen te zien. Vanuit Tri-Fa hadden wij dit niet beter kunnen wensen. Bedankt allemaal. Groeten, Dennis en de rest van (ex) Tri-Fa

En dan ben ik alweer de trotse voorzitter!

Sportieve groet,

Hillie Heinsbroek Voorzitter TVR