Zaterdag 24 juni.  Regen, wind,  wolken,  het wordt een pittig dagje sprinten in Oud- Gastel.

Net als de vorige twee wedstrijden ook hier weer twee dames teams aan de start. In team 1 starten Miriam, Celine, Yolanda en Nancy. Ik (Quirine) start voor het eerst in een divisie wedstrijd. Samen met Janna, Kitty en Sui  vorm ik  team 2. Ook de tweede divisie team heren (Cees, Leon, Robert en Thijs)  start hier, dus in totaal 12 clubgenoten in de divisie-wedstrijd. Jolanda start op de 1/3 (en eindigt in de prijzen als 5e!). Sake, Raoul en Gerard starten individueel op 1/8e afstand. In totaal melden 16 TVR’ers   zich in het kleine dorp! Yvette is er ook als onze NTB-official, verder zorgt ze als teamcaptain dat we op tijd aangemeld zijn en onze tassen en badmutsen krijgen.

In Oud-Gastel is de wisselzone in twee delen gesplitst. Het kost wat denkwerk, maar uiteindelijk staan de schoenen in wisselzone 2  en rijden we op de fiets naar wisselzone 1. Het blijkt achteraf toch niet zo moeilijk. Onze fietsen staan naast het kanaal. De buitentemperatuur komt niet boven de 17 graden uit, maar het water zelf is 23. Wetsuit verboden. Zo laat mogelijk kleden we ons uit en springen direct het kanaal in. Het water is heerlijk. PANG!  Daar gaan we, op naar de boei en weer terug voor 750 meter zwemmen. Breed genoeg voor ons allemaal, dus ik vermijd schoppen of klappen.

Snel het water uit en het fietsparcours op. Een flinke wind en een heel open  en vlak stuk Nederland.   Lekker beuken tegen de elementen. Op de stukken met de wind in de rug rijd ik 42,  de stukken tegen de wind in 28, wat een verschil! Dit maakt deze sport dus zo leuk en afwisselend: nieuw landschap, andere weersomstandigheden, andere afstand, ander team. Het dorp komt dichterbij, nog een bocht om de sporthal heen en dan naar de loopschoenen. We lopen het dorp uit,  richting de zwemstart en weer terug.   De laatste 5 kilometer. Ik kom Celine tegen en zie dat ze tweede ligt. Ook Miriam, Nancy en Yolanda zie ik in de voorhoede lopen. Zouden de dames uit team 1 het dan weer ‘flikken’ en een podiumplek bemachtigen? Snelle Janna haalt me in. Later kom ik Kitty en Sui tegen. Team 2 gaat dus ook goed!

En ja hoor, op het gezellig ingerichte pleintje krijgt damesteam 1 weer bloemen! Tweede worden ze, weer een prachtige podiumplek. Team 2 eindigt op de 22e plek. We zijn allemaal tevreden met onze prestaties.

Op naar de volgende divisiewedstrijd, een ‘thuiswedstrijd’ in Rotterdam! Kom je ons aanmoedigen op zaterdag 15 juli?

Quirine

Kitty oud gastel Koud in oud gastelPodium OG