Nadat ik in oktober vorig jaar weer lid was geworden van TVR leek het me wel leuk om ook uit te komen voor één van de divisie teams. Na de hele Frysman triathlon in 2016 wilde ik de lange afstanden even voor gezien houden en dat valt prima te combineren met de wedstrijden in de 2e divisie, wat vooral sprints zijn. Na de sprint triathlon in Arnhem waar we gezamenlijk alle onderdelen aflegden  en de Olympische triathlon in Weert die we individueel deden was het vandaag tijd voor de  triathlon in Oud-Gastel.

Na diverse deelnames van mij aan de 1/3 afstand hier, stond nu de sprint afstand op het programma, samen met Robert v/d Toorn, Cees den Dunnen en Thijs Kafer. Gezamenlijk reden we naar de wedstrijd toe en troffen we onze voorbereidingen voor de start. Helaas was het weer na een paar mooie weken ineens omgeslagen en moesten we het doen met 17 graden en motregen. Normaal blijf je dan voor het zwemmen nog wel warm in je wetsuit, maar dit keer was het zwemmen zonder wetsuit vanwege het warme water, en had ik het aardig koud voor de start.

Na het eeuwige startlijnritueel van de zwemstart konden we eindelijk van start gaan. Het zwemmen ging lekker, het voordeel van de divisiewedstrijden is dat je met een relatief klein veld start en daardoor minder last hebt van worstelpartijen tijdens de eerste meters. Na 11.31 minuten stond ik als 11e weer op de kant na 800 meter zwemmen en liep ik snel naar mijn fiets, door de wisselzone heen naar de plek waar je mocht opstappen voor het fietsgedeelte.

Bij het opstappen raakte ik met mijn been mijn fietspomp en toen ik na wat meters fietsen achterom keek zag ik dat de fietspomp niet meer op zijn plek zat. Dit had ik de wedstrijd ervoor ook al gehad en dat kostte me een nieuwe fietspomp. Om te voorkomen dat het weer een wat duurdere wedstrijd werd stopte ik dus maar met fietsen en liep ik langs de kant terug om de pomp bij de wisselzone op te rapen en af te geven aan een vrijwilliger.Fietsmonster Dit scheelde me € 40,- maar kostte me wel zo’n minuut en de aansluiting met de kopgroep. Bovendien had het lopen naast de weg modder aan mijn fietsschoenen opgeleverd zodat het klikken in mijn pedalen ook niet meer lukte. Na wat onhandige pogingen lukte het dan toch en kon eindelijk het gas erop met het fietsen. Ondertussen waren aardig wat mensen me voorbij gegaan en nu kon ik ze een voor een weer proberen te achterhalen. Na driekwart van het fietsen werd ik ingehaald door teamgenoot en superbiker Robert, ik kon zeker 200 meter volgen en ging toen maar weer verder in mijn eigen tempo richting de wisselzone.

LeonDaar aangekomen snel gewisseld en in een strak tempo op weg gegaan voor de afsluitende 5 km lopen. Ik had Robert in het vizier en kom hem en 6 anderen nog passeren om te finishen op een 16e plek. Robert finishte als 22e, waarna Thijs en Cees als 46e en 47e eindigden. Samen waren we goed voor een 9e plaats in de teamcompetitie waardoor we in de tussenstand nu op een 11e plaats staan, op niet zo’n grote afstand van plek 8 tot en met 10. Na een gezamenlijke bak koffie en het uitwisselen van onze ervaringen gingen we weer naar huis, al met al was het weer een mooie dag met een leuke groep mensen. Het leuke aan de divisie wedstrijden is dat er een grote groep mensen van alle clubs aan de start staat waardoor het clubgevoel zeker versterkt wordt.

Door: Leon van der Wilde