In Almere stonden veel helden aan de start. Onder hen bevonden zich drie TVR-dames die voor het allereerst de halve afstand gingen afleggen. Wij vroegen ze naar hun ervaring. In deel 2 van deze drieluik het verhaal van Jeanet.

Dit was de eerste keer dat je meedeed aan een halve triathlon. Wanneer is het idee ontstaan om eens mee te doen aan een halve?

Volgens mij is het idee om mee te doen aan een halve triathlon ontstaan in het najaar van 2018. Tijdens 1 van de trainingen van TVR is dit een keer geopperd en werden er diverse leden erg enthousiast waaronder ik zelf. Dan komt het moment van de definitieve inschrijving, dit zal ergens in december 2018 hebben plaatsgevonden.

Hoe lang doe je al aan triathlon? Welke type wedstrijden heb je tot nu toe gedaan?

Ik ben vanaf mei 2016 lid van TVR, daarvoor trainde ik wel afzonderlijk de onderdelen en deed al af en toe een triathlon mee op de afstanden 1/8 en 1/4.

Wanneer ben je begonnen met je training voor de halve?

Ik ben zo rond juni mijn voorbereidingen gaan treffen ter voorbereidingen op de halve van Almere. De voorbereidingen bestonden vooral uit het verlengen van de fietstrainingen en wat meer koppeltrainingen.

Hoe zag je trainingsschema eruit?

Ik heb niet echt gewerkt met een vast trainingsschema. Ik heb wel 2 trainingsschema’s gebruikt ter lering en vermaak. 1 schema van de NTB en een schema van het sport medisch centrum Rotterdam.

Vond je de trainingen zwaar? Zag je er wel eens tegenop?

Fysiek vond ik de trainingen niet echt zwaar, wel staan er soms wat langere trainingen gepland waarbij ik merk dat je die ook echt moet plannen anders komt er weer wat anders tussendoor.

En de grote vraag, hoe is het gegaan?

Ik vond dat de wedstrijd ontzettend goed ging. Tijd was 5.45 uur. Ik moet ook zeggen ideale weersomstandigheden.

Wat vond je het moeilijkste/zwaarste onderdeel?

Voor mij is het fietsonderdeel het zwaarste onderdeel.

Ben je tevreden of wat zou je eventueel anders doen?

Ik ben meer dan tevreden en vond het een prachtige ervaring. Ook in de voorbereiding heb ik me fit gevoeld.

Smaakt het naar meer?

Of het naar meer smaakt? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. De ervaring was echt fantastisch ik had het zeker niet willen missen, door de tijdsinvestering kwamen echter andere zaken wel eens wat in het geding. 

Heb je nog tips voor iemand die ook voor het eerst een halve triathlon wil gaan doen?

Als je zin hebt ook een keer een halve triathlon te gaan doen zou ik gewoon eens met wat mensen gaan praten die al een keer een halve triathlon hebben gedaan en ze vragen naar de ervaringen die ze hebben opgedaan.